Budeme potrebovať:
- 100g celozrnných maslových keksíkov
- 50 g mandľových lupienkov, ktoré na sucho opražím na panvici
- štvrtinka rozpusteného masla
- 500 g jahôd, alebo prípadne iného čerstvého sezónneho ovocia
- 4 plátky želatíny
- 500 g nízkotučného hladkého tvarohu
- 80 g trstinového cukru, alebo iného sladidla podľa vlastnej voľby. Gramáž vždy prispôsobujem podľa kyslosti ovocia.
- 1 šľahačková smotana
Postup:
1, Na keksikovo – mandľový základ rozdrvíme keksíky pomocou dreveného valčeka. Použiť môžete aj obyčajnú sklenenú fľašu, napríklad od vína alebo mixér.
2, Zatiaľ si na sucho opražíme na panvici mandľové lupienky a roztopíme maslo.
3, Keksikovu zmes zmiešame na panvici s lupienkami a maslom a hotovým základom vyplníme dno tortovej formy. My sme použili tortový kruh a tanier, aby sme mohli tortu rovno na ňom servírovať a nemuseli ju prekladať. Základ zvykneme pritlačiť pohárikom alebo lyžičkou, aby sme uhladili povrch. Kým si pripravíme tvarohový krém, odložíme celú formu do chladničky.
4, Na krém vymiešame 100ml šľahačky do tuha, zvyšok ohrejeme v malom kastróliku. Ale neprivedieme ju do varu, iba ju zohrejeme, aby bola vlažná.
5, Plátky želatíny namočíme na desať minút do studenej vody, potom ich vložíme do zohriatej šľahačky, kde sa krásne roztopia.
6, Tvaroh primiešame do šľahačky a spolu s roztopenou želatinou vymiešame do hladkého krému. Dosladíme cukrom podľa potreby.
7, Na keksíkový základ poukladáme čerstvé ovocie a zalejeme hotovým krémom.
8, Zvyšné jahody rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém a vidličkou zamiešame do tvarohového krému. Nemiešame priveľmi, iba zľahka, aby tak vznikol mramorový efekt. Hotovú tortu dáme vychladiť a stuhnúť do chladničky na pár hodín.
Zdroj: https://www.bakedbyanintrovert.com/strawberry-cheesecake/
Facebook
Twitter
Google+
RSS