Ingrediencie na 3 plechy:
Postup:
Do väčšej misky dáme 2 konzervy sardiniek a primiešame vajcia. Potom pridáme múku a cca 2 hrsti ovsených vločiek a dobre premiesime. Ak je cesto stále príliš lepkavé, tak môžme pridať ešte múku alebo ovsené vločky. Nachystáme si pomúčenú dosku, na ktorej cesto rozvaľkáme na hrúbku cca pol centimetra (ak chceme, aby boli keksíky tvrdšie, môže byť cesto aj tenšie) a vykrajujeme rôzne tvary podľa vlastného uváženia. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre na teplote 180°C (v teplovzdušnej rúre asi 170°C), až kým nie je spodok keksíkov mierne hnedkastý. Po vychladnutí môžme keksíky skladovať zhruba do siedmich dní.
Facebook
Twitter
Google+
RSS