Ako lepšie začať deň, než s jemnými nadýchanými palacinkami na raňajky? Tieto bezvaječné palacinky sú skvelá voľba a pripraviť ich je tak jednoduché.
Navyše, sú skvelé aj po rozmrazení, takže si ich môžete odložiť na neskôr.
Ako budeme postupovať:
- Zmiešame múku, cukor a prášok do pečiva v stredne veľkej nádobe a premiešame metličkou.
- Pridáme mokré ingrediencie – mlieko, maslo a vanilku a mixujeme, až kým nevznikne hladké cesto. Rýchlo pridáme čokoládové kúsky a mixujeme kým sa všetko poriadne nespojí. Dáme však pozor, aby sme cesto nepremixovali.
- Rozohrejeme panvicu s nepriľnavým povrchom na miernom plameni a zľahka nasprejujeme rozpusteným maslom. Na panvicu nalejeme naberačkou približne 1/4 cesta a pečieme približne 1-2 minúty, až kým cesto nenapučí a nedostane zlatú farbu z oboch strán. Postupujeme rovnako pri každej palacinke.
- Palacinky servírujeme teplé, poliate sirupom, šľahačkou a extra kúskami čokolády.
Dobrú chuť!
Zdroj: mommyshomecooking.com
Facebook
Twitter
Google+
RSS