Recepty

Bylinková soľ

Bylinková soľ

Táto bylinková soľ rozžiari vašu dusenú zeleninu či naopak dodá príjemný kontrast zelenine grilovanej. Prospeje i tofu, pestu, rizotu a jedlám z húb. Nezabudnite však, že používate pri varení nielen bylinky, ale aj soľ. Aby sa vám nestalo, že posolíte dvakrát 🙂

sol_750_430

 

Čo budete potrebovať:

  • 1/4 šálky kôpru
  • 1/4 šálky petržlenovej vňate
  • 2 PL tymiánu
  • 3 PL morskej soli

Vysvetlivky: PL = polievková lyžica, z byliniek odstráňte stonky, je lepšie použiť morskú soľ pre jej chuť a konzistenciu.

Ako na to:

1. Veľmi ostrým nožom posekajte bylinky nadrobno.

2. Nasypte na bylinkovú zmes 1 lyžicu soli a pokračujte v sekaní, kým sa soľ nezapracuje do bylín a nezostane vlhká.

3. Pridajte zvyšnú soľ, ďalej sekajte a zároveň premiešavajte zmes.

4. Vysypte zmes na veľký plytký tanier a nechajte vyschnúť cez noc, alebo tak dlho kým zmizne všetka vlhkosť.

5. Soľ skladujte v uzavretej nádobe max 9-12 mesiacov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Recepty

© 2019 Nekupuj.sk     Kontakt 0904388811